Pasta kanapkowa z pieczonym lub grillowanym łososiem

To prosta i szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa. Przygotowuję ją zawsze, gdy zostanie mi kawałek upieczonego lub ugrillowanego łososia z obiadu. Wystarczy rozdrobnione mięso wymieszać z serkiem twarogowym, ziołami i doprawić do smaku, by uzyskać smaczne i zdrowe smarowidło do kanapek. Tym razem użyłam łososia z tego przepisu:

http://chlebemisola.blog.pl/2015/05/18/losos-kolendrowo-imbirowy-z-cytrynowym-kuskusem/

Możecie jednak użyć dowolnego lub upiec łososia, oprószając go jedynie solą i pieprzem oraz skrapiając odrobiną soku z cytryny.
Polecam:)

Pasta kanapkowa z pieczonym lub grillowanym łososiem

Składniki:

  • ok. 200 gramów pieczonego łososia
  • ok. 150 gramów serka twarogowego naturalnego
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeże zioła (u mnie kolendra, ale można użyć natki pietruszki lub koperku)

Sposób przygotowania:

Mięso łososia oddzielić od skóry i rozdrobnić. Dodać serek, posiekane zioła, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.